Saturday 17 November 2012

Obiceiuri proaste

Am scris in articolul precedent ca voi desfasura temele atinse. Sunt sigura ca dese ori ati auzit ca aceasta si cealalta sunt daunatoare, dar poate niciodata nu v-ati interesat de ce. Vreau sa abordez aceste probleme din punct de vedere, nu atat medical ( ca nu sunt medic) ci a frumusetii. Si noi cu totii cunoastem ca atunci cand te simti bine si esti sanatos pai si arati frumos.

Obiceiuri proaste

Fumatul

- Pielea fumatorilor imbatraneste cu 40% mai rapid ca a nefumatorilor.

- Dupa doar doua saptamani de renuntare la fumat, pielea dumneavostra va arata mai bine, caci circulatia va reveni la nivelul normal.

- Fumatul va reduce speranta de viata cu aproximativ 10 ani- renuntati la fumat si puteti intr-adevar da inapoi ceasul biologic.

- Renuntarea la fumat la varsta de 30 de ani va anula pagubele produse pana la aceasta varsta si va da inapoi 10 de ani de zile.

- Renuntarea la fumat la varsta de 40 de ani va va da inapoi 9 ani de viata.

- Renuntarea la fumat la varsta de 50 de ani va va da inapoi 6 ani.







Lipsa exercitiul fizic

In medie, forta musculara a unei persoane de 70 de ani se va reduce cu o treime. Totusi, acest lucru nu este absolut necesar, iar exercitiul fizic regulat va preveni slabiciunea musculara si va va mentine tonusul.

Lipsa somnului

- Numai o saptamana de privare de somn ( cu 4 ore de somn pe noapte, in medie) va reduce productia de hormon care controleaza raportul dintre muschi si grasime in organism, facandu-va mai susceptibila la depunerea grasimilor.

- Privarea de somn va afecteaza digestia, astfel incat corpul dumneavostra necesita 40% mai mult timp pentru a regla nivelul glucozei din sange dupa o masa bogata in carbohidrati.



Expunerea la soare

- Pana la 80% dintre toate semnele imbatranirii ar putea fi cauzate de expunerea la soare.

- 90% dintre leziunile pielii cauzate de soare sunt rezultatul expunerii de zi cu zi.

- Imediat ce lumina soarelui va atinge pielea, stimuleaza producerea de radicalii liberi* in organism, care duc la distrugerea colagenului din piele, facand-o mai putin elastica si predispusa la riduri.



Deshidratare
Corpul dumneavoastra pierde aproximativ 1,5 litri de apa pe zi prin urina, piele, plamani, etc., asa ca daca beti mai putin de atat pur si simplu va veti usca.




Zaharul

- Zaharul alb a suferit indepartarea a 90% dintre vitaminile si miniralele sale. Mancati fructe pentru a obtine zahar natural, care nu se va depune sub forma de kilograme in plus.

- Dietele noastre sunt ata de pline de zahar supraprocesat, incat se estimeaza ca trei din 10 persoane au nivelurile neregulate ale zaharului din sange.



*Radical liber: Atom sau molecula cu un electron necompensat, ceea ce ii da o reactivitate crescuta. Radicalii liberi sunt produsi secundari ai proceselor chimice normale la nivel celular si oxideaza rapid moleculele intalnite. Se considera ca sunt foarte nocivi. Neutralizati de enzime protectoare.

Va sugerez sa cititi mai mult despre radicalii liberi si antioxidanti.

Experienta personala:

- In perioada in care am primit resveratrol ( un antioxidant foarte bun, gasiti info pe net) m-am simtit mult mai bine si mult mai energica. Din pacate in farmaciile noastre(chisinau) nu prea se gaseste, din acest motiv am stopat sa-l mai beau. Acum vreau sa reincep cursul. Nu uitati si de vitaminele E si C!
 

3 comments:

  1. Salut! Imi place foarte mult blogul tau!Sunt la liceu,iar nu demult am decis sa-mi scriu teza pe tematica modei !Nu as putea spune ca sunt un expert prea bun in acest domeniul ,dar sunt entuziasmata de el si vreau sa cunosc mai multe!Mi-am propus sa includ in teza mea un compartiment unde as compara situatia actuala a acestui domeniu din R.Moldova si Marea Britanie ,daca m-ai putea ajuta cu ceva surse de unde as putea obtine info cu referire la Marea Britanie ti-as fi foarte recunoscatoare!Multumesc anticipat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut,
      Imi pare rau ca am vazut mesajul tau abia acum. Deci doresti sa scrii despre moda? Dar mai exact ce sa compari? Studiile sau toata industria. Pentru ca e un subiect foarte vast.
      Wish you good luck.

      Delete
  2. As vrea sa compar nivelul de dezvoltare a industriei modei mai mult stadiul de generalitati (designeri,atitudinea maselor ,constentizare-tin cont de tendinte,stil vestimentar ) ceva de genu!

    ReplyDelete