Frigul, precipitaţiile, umiditatea, diferenţele de temperatură toate au un impact negativ asupra podoabei capilare. În timpul sezonului rece firul de păr devine rebel, fragil, lipsit de viaţă şi strălucire. Aici mai pot fi adăugate produsele de styling folosite în exces, apa dură, vopsitul, şamponurile de calitate îndoielnică, uscătorul de păr, placa, toate astea distrug firul de păr, deci, pierdem şansa de a intra în rândul posesoarelor unei podoabe capilare perfecte. Sunt sigură că fiecare dintre noi crede că-şi îngrijeşte părul cum nu se poate mai bine, fiecare dintre noi încearcă să folosească cele mai bune produse de îngrije a părului şi acordă o atenţie destul de mare acestei părţi, dar... rezultatele nu sunt întotdeauna îmbucurătoare. Nu toate ne putem lăuda cu un păr frumos şi sănătos.
Am decis să împărtăşesc ritualul meu de îngrijire a părului, produse, tratamente şi măşti pe care le folosesc.
Vreau să descriu cîţiva paşi simpli pe care-i urmez pentru a-mi menţine părul într-o stare bună de sănătate. Eu am părul lung şi mai „neastîmpărat”, uscat la vîrfuri, uneori fac mătreaţă, dar totul depinde de şamponul pe care-l folosesc. Nu-mi permit să am părul murdar atunci cînd ies din casă, aşa că îl spăl des, aproape zilnic. Folosesc un şampon organic Natura Siberica.
Dar să o luăm pe rînd:
Spălarea părului.
1. Eu obişnuiesc să-mi periez părul înainte de spălare, astfel evit ruperea şi încâlcirea firelor.
2. De fiecare dată îmi spăl părul cu apă călduţă,
NU fierbinte.
3. Am început să folosesc şamponuri organice care nu conţin sulfaţi şi parabeni. Acestea pot fi găsite în farmacii.
4. Părul trebuie să fie clătit foarte bine pînă cînd va fi îndepartat tot şamponul. Dacă este mult clabuc înseamnă că şamponul este prea bogat în detergent, ceea ce nu este tocmai benefic pentru păr.
5. Aplic balsamul de la linia bărbiei în jos,
NU la rădăcini.
6. Niciodată nu ţin aplicate măştile sau balsamurile mai mult timp decît este specificat pe etichetă.
7. După fiecare spălare clătesc părul cu apă rece iar la sfîrşit clătesc părul cu jumătate de litru de apă rece/călduţă amestecată cu jumătate de pahar de oţet de mere.
8. Niciodată nu frec părul cu prosopul, îl tamponez uşor şi atît. Astfel evit despicarea vîrfurilor şi rupere firelor de păr. Părul nu trebuie periat atît timp cît este ud, deoarece este foarte fragil şi se rupe uşor.
9. Este bine să evităm pe cît posibil uscătorul de păr şi să optăm pentru o uscare naturală. Atunci cînd folosiţi totuşi un uscător de păr aveţi grijă ca temperatura să nu fie una foarte mare (puteţi opta pentru aerul rece) şi utilizaţi-l la o distanţa cît mai mare.
10. Folosiţi produsele de styling doar la ocazii speciale. La cele menţionate mai sus vreau să mai adaug măştile care indiferent dacă sunt naturale, din comerţ sau sunt aplicate în cele mai pretenţioase saloane, toate sunt binevenite. Măştile homemade nu au dezamăgit pe nimeni, ele sunt uşor de preparat, nu costă foarte mult şi nu conţin substanţe dubioase.
Atenţie la tipul tău te păr! Unele produse care sunt foarte eficiente pentru părul uscat, au un efect dezastruos pentru pentru părul gras. Astfel, documentează-te, chibzuieşte, fă alegerea corectă şi nu uita:
TOT CE E ÎN EXCES DĂUNEAZĂ!
Sunt sigură că majoritatea din voi au o alimentaţie cît de cît sănătoasă (
este foarte importantă atunci cînd vrem să fim frumoase şi să avem un păr superb), îşi spală şi îşi periază corect părul, folosesc măşti şi balsamuri, dar părul rămâne rebel, casant şi fragil. Dacă te regăseşti în această categorie să ştii că mai ai şanse să devii posesoarea unui păr ca cel pe care-l etalează vedetele ... cea mai revoluţionară, eficientă şi sănătoasă apariţie în materie de îngrijire a părului,
tratamentul brazilian cu keratină, un tratament la care am recurs şi eu. Am aflat despre îndreptarea brazialiană, care include tratamentul cu keratină şi laminarea părului acum un an. M-am documentat mult, am analizat plusurile şi minusurile acestui tratament şi într-un final am decis să încerc . Iniţial mi s-a părut cam scump, 100 de euro pentru lungimea părului meu. Faptul că voi reduce din timpul acordat aranjării părului, voi avea un păr mai sănătos şi mai rezistent, iar prin aplicarea tratamentul respectiv, acesta va fi restructurat, protejat şi frumos m-au convins că se merită, unde mai pui că preţurile au scăzut practic în jumătate.
În ce constă acest tratament?
Keratina este un tip de proteină care se gaseşte în mod natural în firul de păr, conferindu-i strălucire. Tratamentul cu keratină echilibrează nivelul acestei proteine, pentru a reda parului stralucirea de altă dată. Marele avantaj al acestui tratament este faptul că poate fi aplicat şi acasă. Totuşi, pentru prima experienţă am decis să merg la un profesionist care cunoaşte toate detaliile şi care-mi poate oferi informaţii preţioase referitor la ceea ce avea să găzduiască podoaba mea capilară vreme de 3 ore (cam atît durează procedura) .
Beneficiile tratamentului cu keratină:
-odată tratat, părul se întreţine mult mai uşor.
-după tratament, părul devine rezistent la căldură şi umiditate.
-tratamentul are un efect intens de hidratare, aşa că până şi părul deteriorat îşi recapătă stralucirea.
-spre deosebire de tehnica japoneză de îndreptare a părului, tratamentul cu keratină menţine părul sănătos chiar şi după ce se curăţă.
Dezavantajele tratamentului cu keratină:
-cel mai mare dezavantaj, este că imediat după tratament părul nu trebuie atins, spălat, coafat măcar trei zile, pentru a nu produce efecte adverse.
-cu cît părul este spălat mai des, cu atît stratul protector de keratină se curăţă mai repede
-eficacitatea tratamentului depinde de modul în care este aplicat
-soluţia de keratină, atunci cînd este aplicată pe par, elimină un gaz care poate provoca iritaţii ale plămînilor, ochilor sau scalpului.
Before /After
E drept ca parul era ud si nepieptanat.
Acum într-adevăr părul meu poate fi aranjat în maxim 5 minute după ce îl usuc. E drept şi strălucitor, rezistent la umiditate şi încălzire. Sunt sigură că nu fiecare ar putea să-şi permită acest tratament (care nu este unul tocmai ieftin) însă, se merită şi dacă tot doriţi să scăpaţi de tot felul de probleme legate de părul vostru , începeţi să puneţi bani de-o parte şi oferiţi-vă acest cadou de ziua voastră.
Cam astea ar fi sfaturile mele, dacă mai ştiţi şi voi cîteva ceva sau dacă aveţi întrebări nu ezitaţi să-mi spuneţi. Succes! =)
By: PowerPuff
Redactorul textului : Svetlana Baciu